Today’s Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | 7th December 2020

0

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

Quiz Answers: Flipkart shows a fun way and presents the segment ‘Beat The Genius’ which is a fun fact-based game show, Use your judgment and knowledge to answer all five questions correctly and win exciting prizes


Flipkart Beat The Genius, Beat The Genius Quiz Today, Flipkart Quiz Answers, Beat The Genius Quiz Today Answers, Today Beat The Genius Quiz Answers – Hi Guys, Hope You Are Enjoying Our Super(Daily) Udemy Paid Courses For Free,  Airtel 4G Free Internet 1GB/2GB 4G Data | 

We’re Updating Instantly daily all Amazon Quiz Answers, All of Our Users Are Won Daily Gift Vouchers And Exciting Prizes.


Flipkart Quiz Today’s Time & Prize Details :

  • Flipkart Today’s Beat The Genius Quiz – Beat The Genius
  • Today’s Prize – Flipkart Gift Vouchers, Gems and More
  • Time – Episode 12 21st November 2020
  • Flipkart Beat The Genius Quiz Winners – All Users

How To Play Flipkart Daily Trivia Quiz? :

1. This is Flipkart App Only Contest – So You have to Download The Flipkart App First From Google Play Store.

2. You just need to keep updated your installed Flipkart App.

3. Just Open The Flipkart App & Login into Your Account.

4. Go to Dashboard and Tap on Flipkart Games Option.

5. Now Tap On Flipkart Beat The Genius Quiz Banner.

6. Automatically all Flipkart Beat The Genius Quiz Questions will be there on Time and you just need to give correct answers.

7. You guys can check our your Prizes from Claim Your Reward Option.

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | Episode 28 | 7th December 2020

Q1. On which lake would you find Lake Palace in Udaipur ?

Ans. Pichola

Q2. NEERJA HANOT, The Flight Attendant Killed by Terrorists Worked For Which Airline?

Ans. Pan Am

Q3. Karsanbhai Patel is best known as the founder of which company?

Ans. Nirma

Q4. In the Mahabharat which son of shanatanu and ganga took the name Bhishma?

Ans. Devavrata

Q5. At the 1956 Melbourne Olympics who Became The First Asian To Score HatTrick In OLYMPIC FOOTBALL

Ans. Niville D’Souza

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | Episode 26 | 5th December 2020

1. In 2013, which rapper and musician released the song ‘Blue eyes’

Ans: YoYo Honey Singh

2. Which best selling book of Chetan Bhagat tells the story haru Ryan and alok

Ans: Five Point Someone

3. In 2010 who designed the symbol of Indian rupee

Ans: Udaya singh

4. India celebrates national science say on Feb 28 to mark which occasion

Ans: Discovery of Raman Effect

5. During the first world war indian sliders paired at which city mutinied in 1915

Ans: Singapore

Beat The Genius Quiz Answers | Episode 25 | 4th December 2020

1. What day is observed in India on Sardar Patel’s birth anniversary on 31st October?

Ans – National Unity Day

2. In 2009 which Indian poet-lyricist won the Oscar for ‘Best Original Song’?

Ans – Gulzar

3. Which Indian city was declared a UNESCO world heritage site in 2019?

Ans – Jaipur

4. What animal is the primary diet of the King Cobra?

Ans – Snake

5. Which biologist of Indian origin won the Nobel Prize in Chemistry in 2009?

Ans- Venki Ramakrishnan

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | Episode 24 | 3rd December 2020

1. Who made the highest individual score for India in an ODI world cup final

Ans: Gautam Gambhir

2.Which member of parliament won the 2019 Sahitya akademi award in English for his work in “An era of darkness”

Ans: Shashi Tharoor

3.  The word Naxalite comes from the village of Naxalbari located in which state.

Ans: West Bengal

4. What term in Indian business did Deepak Mohini coin?

Ans: Sensex.

5. In the Ramayana, under whose supervison was the bridge Lanka built

Ans: Nala

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | Episode 22 | 2nd December 2020

1. The Alphonso mango was named after an explorer from which country

Ans: Portugal

2. in the Mahabarath who narrates events of the kurukshetra war to the blind DHRITARASHTRA

Ans: Sanjaya

3. Which puducherry-born Hollywood direct received a Padma Shri in 2008?

Ans: M Night Shayamalan

4. In which country did the Indian men’s cricket team win its first overseas test.

Ans: New Zealand

5. In 1829, which governer general of India banned the practice of sati

Ans: Lord Bentick

Beat The Genius Quiz Answers | Episode 22 | 1st December 2020

1.Which was the first bollywood movie for which AR Rahman composed music

Ans: Rangeela.

2. In which state in the USA was the howdy modi event held?

Ans: Texas

3.From which company did the Tatas buy Jaguar Land Rover?

Ans: Ford

4. A writer in which language won the first ever Jnanpith Award

Ans: Malayalam

5. In the Ramayana, whose real name was Nemi?

Ans: Dasaratha

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | Episode 17 | 26th November 2020

1. Which company owns tiktok which was banned in India

Ans: Bytedance

2. In ramayan who’s bow ram broke to win sita

Ans: Shiva

3. Who’s independent India’s first individual Olympic medalist

Ans: Kd jadhav

4. Which is the only award sholay won in filmfare

Ans: Best editing

5. Which kingdom went to ruin after battle of talikota in 1565

Ans: Vijaynagara

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | Episode 16 | 25th November 2020

Q1. On the occasion of which festival were people gathered in Jallianwala bagh when British troops fired?

Ans: Baisakhi

Q2. Which is the largest Union Territory in India by area?

Ans: Ladakh

Q3. Who is the only indian to have scored a century in the USA in international cricket?

Ans: KL Rahul

Q4. Which organisation was originally located in the Chamber of Princes?

Ans: Supreme Court

Q5. ‘Neither Roses Nor Thorns’ is the autobiography of which Supreme Court judge?

Ans: HR Khanna

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | Episode 15 | 24th November 2020

1. On the occasion of which festival were people gathered in Jallianwala bagh when British troops fired upon them

Ans:Baisakhi

2.Which is the largest Union Territory in India By area.

Ans:Ladakh.

3.Who is the only indian to have scored a century in the usa in international cricket.

Ans:KL Rahul

4.Which organization was originally located in the chamber of princes in the parliament before moving to its own premises in 1958

Ans: Supreme Court

5.Neither Roses Nor Thorns is an autobiography of which supreme court judge who was a presidential candidate who lost to Giani Singh

Ans: HR khanna

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | Episode 14 | 23rd November 2020

1) What is the Indian movie to make it to the nomination for the Oscar as best foreign-language movie

Mother India

2) in which city is the headquarters of is located

Bengaluru

3) which is the only country where India never won a test series

South Africa

4) where would you go to see the Mahatma Gandhi marine National park

Andaman and Nicobar

5) which 2000-year-old form of Sanskrit theatre is native to Kerala

Koodiyattam


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers | Episode 13 | 22nd November 2020 

1.Anustup and gayatri are two of the seven horses drawing the chariot of which God in Hindu mythology

Ans: Surya

2.In which city you can find the Padmanabha Swamy temple know for the treasures in its vaults.

Ans:. Thiruvananthapuram

3.Which was the first Indian company to be listed on Nasdaq

Ans: Infosys

4.As of 2019, who is the only player from the losing side to win MOM in an IPL final

Ans: Anil Kumble

5.Who is the only member of indian air force to win Param Vir chakra

Ans:Nirmaljit Singh Sekhon


Beat The Genius Quiz Answers | Episode 12 | 21st November 2020 

1) Where is the Sulabh International Museum of Toilets located?

Ans : NEW DELHI

2) Who defeated emperor Humayun and took control of the Mughal empire?

Ans : SHER SHAH SURI

3) In which city did Sachin Tendulkar hit the first double century in men’s ODI cricket?

Ans : GWALIOR

4) In 1995 what historic first in India took place between Jyoti Basu and Union minister Sukh Ram?

Ans : First Mobile Phone Call

5) In the Mahabharata, who was the only son of Dhritarashtra to survive the Kurukshetra war?

Ans : Yuyutsu


Beat The Genius Quiz Answers | Episode 11 | 20th November 2020

1.Which indian player defeated Nozomi to become the world champion in her sport

Ans: PV Sindhu.

2.Which was the first state in India to report a case of Covid-19

Ans: Kerala

3.Who did Pranab Mukherjee defeat In the election to become president of india

Ans: PA Sangma

4.What does the word Rafale literally mean in French

Ans: Gust of wind

5.In the 1920s, who became India’s first female advocate

Ans: Cornelia Sorabji


Beat The Genius Quiz Answers | Episode 10 | 19th November 2020

1.in which city did the brand haldirams start out as a small shop

Ans:-bikaner

2.in which state did a chief minister serve over 24 yrs a record for an indian state

Ans:-sikkim

3.who was the chief architect responsible for building rashtarpati bhavan

Ans:-edwin lutyens

4.in which state would find indias tallest mountain south of the himalyas

Ans:-kerala

5.in which sport are homi motivala and pk garg are the only 2 winners of rajiv gandhi khel ratna award

Ans:-yachting


Beat The Genius Quiz Answers | Episode 9 | 18th November 2020

1. Who is the only Indian to receive an Honorary Oscar for contributions to cinema?:

Satyajit Ray

2. In Hindu mythology – Subala – the father of Shakuni – was the ruler of which kingdom?:

Gandhara

3. How do we better know the poem ‘Tarana-e-Hind’ for which Pandit Ravi Shankar composed the music?:

Sare Jahan Se Accha

4. In the 1970s which minister and former trade union leader forced Coca-Cola and IBM to leave India?:

George Fernandes

5. Which ruling dynasty of India referred to themselves as ‘Gurkani’?:

Mughals


Beat The Genius Quiz Answers | Episode 8 | 17th November 2020

1. Which ruler built the Jama Masjid in Delhi?:

Shah Jahan

2. What is the minimum age for an Indian citizen to become a Member of the Lok Sabha?:

25

3. Which state’s movie industry is known by the name ‘Sandalwood’?:

Karnataka

4. At which important location can you find the 145-foot tall Jaipur column?:

Rashtrapati Bhavan

5. In which sport has Shiva Keshavan represented India at six consecutive Winter Olympics?:

Luge


Beat The Genius Quiz Answers | Episode 7 | 16th November 2020

1) Which Indian business tycoon was the subject of a banned biography named “The Polyester Prince” ?

Answer : Dhirubhai Ambani

2) Which is the only national park in the world where you find Asiatic lion ?

Answer : Gir

3) An Ashokan capital which forms the basis for India’s state emblem is found at which place

Answer : Sarnath

4) Who was the basis for the 1980’s comic book hero named “supremo”

Answer : Amitabh Bachchan

5) In Hindu mythology who wields the sword called Nandaka

Answer : Vishnu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.